Vakantie op Texel?

Vredestein Vakantiehuizen biedt een ontspannen verblijf!

Trek eropuit!

Op Texel vul je met gemak al je dagen in. De grootste attractie is het eiland zelf: met 140 kilometer fietspad en vele tientallen wandelpaden en wandelroutes kun je heerlijk genieten van de bijzondere natuur met zeldzame planten en een grote variatie aan vogelsoorten. Wist je dat Texel meer dan 40 natuurgebieden heeft? Door of rond veel van die terreinen lopen mooie routes. Ook in de directe omgeving van onze vakantiehuizen is veel te doen. Wij delen graag onze favoriete plekken en activiteiten met je!

 • Zorgboerderij Novalishoeve

  Hier kun je een kijkje in de stallen nemen of genieten van de producten die op de boerderij ambachtelijk worden gemaakt, zoals brood, kaas en ijs. Er is een grote speeltuin bij. Een leuke stop tijdens een fietstochtje over het eiland.

  https://www.novalishoeve.nl/

 • Gluren bij de buren

  Met Waddenveer de Vriendschap kun je een dagje naar Vlieland. Een mooi tochtje over het wad waarbij je van alles zien. Ze organiseren ook zeehondentochten. Van heel dichtbij zie je dan tientallen zeehonden op de zandplaten liggen.

  https://www.waddenveer.nl

 • Surfen bij surfschool Foamball

  Wist je dat Texel een prima plek is voor golfsurfen? Bij Surfschool Foamball bij De Koog leer je dat snel. Heel leuk om te doen.

  https://surfschoolfoamball.com

 • Yoga op het strand

  Dit pas echt bij ons: ontspannen de dag beginnen met yoga op het strand. Dat kun je natuurlijk zelf doen, maar je kunt ook deelnemen aan georganiseerde lessen op het strand.

 • Filmpje pakken op het strand

  Vanuit je luie strandstoel een filmpje kijken geeft ook ons het ultieme vakantiegevoel. In de zomer kan dat op het strand bij de Beachclub in De Koog, Paal, 19,5.

  https://www.beachclubtexel.nl/

 • Fietsen langs de Vogelboulevard

  De Texelse Vogelboulevard vind je aan de oostkant van het eiland. Het is een aaneenschakeling van kleine binnendijkse natuurgebiedjes waar flink wat vogels komen om uit te rusten en te foerageren. Je kunt er prima op de fiets langs en zo van dichtbij bekijken wat er zoal rondstapt of vliegt.

  https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/de-vogelboulevard-van-texel

 • Terrasje pakken in De Koog

  Genieten van een lekker Texels biertje op een terras in De Koog. Dat voelt ook voor ons als vakantie! Lekker in het zonnetje zitten en mensen kijken. Een mooie besteding van een zonnige namiddag.

  https://www.dekoogtexel.nl/

 • Sneeuwklokjes kijken in het bos

  Tja, dit heeft natuurlijk te maken met onze familiegeschiedenis. Zoals je misschien al hebt gelezen, teelt de familie Kikkert van oudsher sneeuwklokjes. Vroeger deden we dat vooral in het Texelse bos, want sneeuwklokjes gedijen goed tussen de bomen. Staatsbosbeheer verpacht nu geen gronden meer voor de teelt, maar de sneeuwklokjes zijn er nog steeds. In het voorjaar kom je ze in grote aantallen tegen langs de paden.

 • Struinen in de duinen

  Het kan nog op Texel: lekker ronddwalen zonder iemand tegen te komen. Wij lopen graag in de buurt van de Horsmeertjes. Hier mag je ‘verdwalen’ in de duinen. Uiteindelijk kom je terecht op de Hors, een flinke zandplaat in de zuidpunt van het eiland. Hier kun je goed zien hoe jonge duintjes ontstaan.

 • Zonsondergang in de Slufter

  Overdag is het al een feestje om door de Slufter te lopen, maar een zonsondergang meemaken vanaf het Slufterstrand is pas echt bijzonder! Hier kun je in alle rust en zonder obstakels de zon in de zee zien zakken. Het is even een stukje lopen naar de waterkant, maar echt de moeite waard.

 • Hoogezandskil

  Dit natuurgebiedje in polder Eierland is een echt pareltje. Niet zo bekend bij het grote publiek, maar leuk om een rondje doorheen te wandelen. Het bestaat uit de restanten van kreken die voor de bedijking van Eierland in verbinden stonden met De Slufter en de Bol. Hoogezandskil is van Natuurmonumenten en wordt omzoomd door riet- en grasland. Het ligt aan de Slufterweg.

 • Wat kun je doen

  Texel is een echte buitenbestemming. Naast wandelen en fietsen kun je ter land, zee en in de lucht actief zijn! De activiteiten variëren van rustig een rondje over het eiland met bijvoorbeeld een e-chopper, wadlopen of golfen tot actief mountainbiken, trailrunnen, surfen of parachutespringen.
  En wil je meer weten over de geschiedenis van Texel of bijzondere strandvondsten? Dan is een bezoek aan de Texelse musea zeker de moeite waard. Naast het bekende Natuurmuseum Ecomare en Kaap Skil zijn er nog veel meer interessante musea. Je vindt ze hier.

 • Nationaal Park

  Veel van de Texelse natuurgebieden liggen in het Nationaal Park Duinen van Texel, dat langs de hele westkust ligt. Er lopen tientallen fiets- en wandelroutes door de gebieden die je leiden langs een grote variatie aan landschappen. Droge en natte duinvalleien, heidevelden, bos. Steeds weer word je verrast door de afwisseling in het landschap. Op de websites van het Nationaal Park en VVV Texel vind je korte en lange routes door de diverse gebieden.

  https://www.npduinenvantexel.nl/

 • Strand

  Het Texelse strand is fantastisch. Langs de hele westkust, van de Hors in het zuidpuntje tot aan de vuurtoren in het noorden, vind je prachtige, witte stranden met zacht zand. Ieder strand heeft zijn eigen specifieke karakter. Je kunt kiezen voor de gezellige maar drukkere stranden bij De Koog of de rust opzoeken rondom de Slufter. ’s Zomers kun je zwemmen bij de bewaakte stranden. Bij de meeste strandslagen zijn strandpaviljoens waar je lekker kunt eten of borrelen.

 • Wat kun je proeven

  Texel heeft een groot aantal lokale producten die je echt wilt proeven! Bekend is natuurlijk het Texels lamsvlees. Dat is wereldberoemd en dat is niet voor niets. In veel restaurants wordt het geserveerd en je kunt het ook (online) kopen bij o.a. Slagerij Goënga in Den Hoorn.

  Maar er is veel meer lekkers van het eiland. De asperges en aardappelen van de Texelse kweker Bert Keijser zijn een echte aanrader, net als de schapenkaas van Schapenboerderij De Waddel. Of bestel eens Waddengarnalen of kies voor zilte groenten, zoals lamsoor of zeekraal.

  Leuk is ook om mee het wad op te gaan met de Texelse Oesterman. Zelf oesters rapen en die terplekke proeven!
  Echt Texelse drankjes zijn er ook. Texel heeft drie bierbrouwerijen, een ginstokerij, een wijngaard en een aantal kruidenbitters en likeurtjes. Je vindt ze in de lokale slijterijen. Of geniet in Den Burg bij de Texelse Branding van op Texel gebrande koffie en bestel er een lekker ambachtelijk broodje bij van de Novalishoeve.