Over ons

over ons

Wij zijn Ineke Mulder en Nanning Kikkert, eigenaren van Vredestein Vakantiehuizen. Ons bedrijf is vernoemd naar Hoeve Vredestein, dat al decennialang in bezit is van de familie Kikkert. Een oud Texels geslacht met een bijzondere achtergrond: het kweken van sneeuwklokjes. Veel van de sneeuwklokjes die je in of rond het Texelse bos ziet, zijn terug te leiden naar onze familie.

In de jaren vijftig reisde de familie Kikkert af naar Frankrijk om daar in de bossen sneeuwklokjes te rooien. De bolletjes werden gedroogd op de zolders van een Franse boerderij en met toestemming van Staatsbosbeheer geplant in De Dennen. Decennialang kleurden de Texelse bossen in het voorjaar wit van de sneeuwklokjes. Een prachtig gezicht! Tegenwoordig kweken we nog wel sneeuwklokjes, maar kleinschalig en niet meer in het Texelse bos. Toch kun je in de lente nog steeds genieten van sneeuwklokjes in De Dennen.

Met het ontvangen van gasten is onze familie al veel langer bezig. Toen het toerisme op Texel in de jaren dertig goed op gang kwam, was Hoeve Vredestein al een familiepension. “Hier vindt de moede werker rust, hier kan hij zich verblijden in de vogelwereld, hier wordt hij vogelvriend”, luidde in 1937 de tekst van een advertentie in Dagblad de Nederlander.

In de afgelopen decennia is er natuurlijk veel veranderd, maar Vredestein ligt nog steeds op een fantastische plek. Je geniet er van het buitenleven en voelt je vrij. Midden in een natuurlijke, landelijke omgeving en toch dicht bij de reuring van badplaats De Koog.

In de loop der jaren zijn we ons steeds meer op de verhuur van vakantiehuizen gaan toeleggen. Op een no-nonsens-manier: gewoon goed! We zorgen ervoor dat je je thuis voelt in onze huizen en dat je er alle comfort vindt voor een relaxte vakantie op Texel. Het eiland zelf doet de rest. Want wie een keer op Texel is geweest, komt bijna altijd terug.

We ontvangen je graag in een van onze huizen en wensen je een fijne vakantie toe!

Texelse groet,

Ineke & Nanning

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over een verblijf in een van onze vakantiehuizen? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen.